30.11.2011

Antamisen lahja




Anna lahjaksi
1.12.11
 Elämän suurimpia asioita on antaminen - oli se sitten aikaa, ystävyyttä, rakkautta, kiintymystä, neuvoja, lahjoja tai mitä tahansa.

Vietin viime joulun suvun kanssa, ja mukana oli myös kummityttöni perhe ja heidän parivuotias Onni-poika. Jouluaattona Onni sai paljon lahjoja, vanhemmilta, isovanhemmilta, kummeilta ja muulta suvulta. Hän silmät pyöreänä ihmetteli sitä lahjojen määrää. Joulupäivänä hän odotti myös saavansa lahjoja ja kysyi: "Missä lahjat on?"
Lahjojen saaminen on tämän jälkeen kuulunut hänen arkeensa. Vieraillessani heillä, hän "etsii katseellaan" löytyisikö mitään  lahjan näköistä pakettia, ellei hän huomaa sellaista, niin hän kysyy tai  pyytää sitten vanhempiaan  kysymään: "Onko Onnille tuotu lahjoja?"  Aina on yhtä ihana huomata aitoa yllätystä ja iloa joka loistaa hänen silmistään lahjan saadessaan.
Usein lähetän hänelle dvd:n tai jotain muuta pikkupakettia  postitse. 
Kun posti on tuonut paketin ja se on odottamassa eteisen lattialla, niin hän tietää heti paketista keneltä se on
ja sanoo: "Ihana kun mua muistetaan."  

Pieni lapsi on täydellinen muistutus elämästä. Häneen ei ole vielä kirjoitettu tarinaa valmiiksi. 
Yhtä arvokas on sinun elämäsi ja minun elämäni. Jokainen elämämme hetki on ainutkertainen ja sellaisenaan mittaamattoman arvokas.
Sillä elämä on aina Jumalan lahjaa!

~~~~~~~~~~~~~~

Anna lahjaksi totuus,
Ja lahjaksi totuuden saat.

Ja hymyyn suloiseen
Vastaa hymy yhtä suloinen.
~Madeline S. Bridges~

   Sillä elämä peilinä heijastaa. Se mikä olet ja mitä teet.
Anna siis maailmalle parhaasi. Ja parhaat myös takaisin saat.

Vanha intialainen tarina kertoo miehestä, joka kerjuusäkki olallaan kulki pitkin maanteitä ja pyysi almuja kaikilta vastaantulijoilta. Eräänä päivänä hän kohtasi tiellä kuninkaan. Ja päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ojensi säkkinsä kuninkaalle toivoen saavansa häneltä suuren lahjan.

Mutta miten kerjäläinen hämmästyikään, kun kuningas sen sijaan ojensi kerjäläistä kohti kätensä ja sanoi: "Mitä sinä voit antaa minulle?" Kerjäläinen alkoi kaivella säkkinsä sisältöä, kunnes löysi sen pohjalta pienen jyväsen ja ojensi sen kuninkaalle, joka otti sen kiitollisena vastaan ja jatkoi matkaansa.  

Illalla mies alkoi tyhjentää  pussin sisältöä nähdäkseen, millainen oli päivän tulos.  Hän löysi sieltä pienen jyväsen, joka oli aivan hänen kuninkaalle antamansa jyvän kaltainen, mutta puhdasta kultaa. Silloin miehelle selvisi, minkä erehdyksen hän oli tehnyt ja sanoi: "Miten mieletön olinkaan, jos olisin antanut kuninkaalle kaiken, mitä minulla oli säkissä,  olisin saanut kaiken takaisin puhtaana kultana."

"Poimi arkesi kultajyvät runon rukiin tähkäksi -
ilon siemenistä murheen ryyneihin! "

Olet enemmän kuin kultajyvä, olet mulle ystävä hyvä.

Etsi aina elämässä kaunista ja hyvää,
Sillä kaunis sydämessä kantaa kultajyvää.

   ~~~~~~~~~
                                                    
Pienet teot hyvyyden,
Pienet sanat rakkauden,
Ne maahan onnen tuovat,
...taivaallisen.
~Julia Fletcher Carney~

Elämä on sellainen
jollaiseksi sen teemme:
on aina ollut
ja aina tulee olemaan.



Ei kommentteja: