28.11.2011

Asenteella on merkitystä

Luovuus on keksimistä,
kokeilemista, kasvamista,
riskien ottamista ja erehtymistä
28.11.11
Aloin päästä selville elämästäni, eikä se näyttäytynyt verkkaisesti muotonsa saavana aikaansaannosten kokonaisuutena, joka kävisi yhteen ennalta suunnitelmieni tarkoitusten kanssa, vaan minulle tuntemattoman tarkoituksen vähittäisenä löytämisenä ja kasvuna. ~Joanna Field~



Olin ylpeä ompelemastani tyynynliinasta. - Sinisellä langalla kirjailtu ja suunnittelemani kuvio koristaen kauniisti valkoisen tyynynliinan reunoja ja kuin piste iin päällä oli nimikirjaimeni.  

Opettajan arvio tyrmäsi minut, hänen mielestään kirjailupistojen tulisi olla paljon  pienempiä. Niinpä jouduinkin kirjailua osittain purkaamaan ja tekemään uusiksi. Saadakseni tyynynliinan valmiiksi jatkoin illalla kotona aina puolelle yölle asti. Itkin ja olin pettynyt, ettei suunnittelemani kuvio saanut lainkaan huomiota. Niin kaunis kokonaisuus kun se mielestäni olikin. 
Olin saanut syyslukukauden käsityöt valmiiksi ja opettaja sanoi: "Jos haluat, voit vielä aloittaa uuden työn, se tulisi mukaan joulunäyttelyyn."  Halusin suunnitella oman kuviomallin, piirtää sen ja kirjailla kankaalle. 

Minusta ei ole tullut vaatesuunnittelijaa, mutta olen suunnitellut ja tehnyt useita kuviointi- ja vaatemalleja.
- Kirjaillut mm. pitkän mustan kellohameeni alareunan kauniilla värikkäällä kukkakuviolla.
Ommellut useita suunnittelemiani jakkuja ja hameita itselleni...

Olen säilyttänyt 12-vuotiaana kirjaillun tyynynliinan ja muutamia vuosia myöhemmin kukkakuvioin kirjailtu hamekin löytyy vaatekaapistani. 

Kun teemme virheitä, pidämme sitä automaattisesti epäonnistumisena.

Mozart, yksi sävellysstaiteen neroista, sai kuulla, että hänen oopperansa Figaron häät oli "aivan liian meluisa" ja siinä oli "aivan liikaa nuotteja".
Maalari Vincent van Gogh, jonka maalauksista maksetaan nykyisin ennätyshintoja, myi vain yhden maalauksen eläessään. Aikamme suurin ajattelija Albert Einstein puolestaan sai kuulla koulussa, ettei hänestä" koskaan olisi mihinkään."

Jokaisella suuriin saavutuksiin yltäneistä olisi ollut useita syitä uskoa olevansa epäonnistuneita. Kuitenkin he pysyivät  myönteisinä ja sinnikkäinä. Vastoinkäymisten, tappioiden ja  kielteisten palautteiden edessäkin he jaksoivat  uskoa itseensä. He eivät suostuneet pitämään itseään epäonnistuneina.

He eivät olleet perustaneet omaa arvoaan suorituksiinsa. Sen  sijaan, että he pysyisivät epäonnistuneina, he jatkoivat yrittämistä ja sanoivat: "Se meni vain pieleen tällä kertaa", tai "Tein vain virheen."

Ne jotka eivät anna periksi, jatkavat yrittämistä. -  Meidän tulee kohdata epäonnistuminen oikean asenteen turvin.
Ihminen on kirjaimellisesti sitä, mitä hän ajattelee, joten hänen luonteensa on hänen ajatustensa summa. ~James Allen.~  
Mistä esteen ja mahdollisuuden välinen ero muodostuu? - Asenteestamme.
Aseta myönteisiä tavoitteita ja kohtuullisia odotuksia!

Hyvää matkaa  tavoitteiden toteutumista kohti!

 Älä anna eilisen lannistaa.
Mieti mitä huominen tuo tullessaan.



Ei kommentteja: